Tapas, küçük tabaklarda daha çok tadımlık servis edilen, bizdeki karşılığı meze olan atıştırmalıklara verilen genel isimdir. İspanyol mutfağı çok geniş bir yelpazeye sahip ama menülerde yazan yemek isimleri size çok da fazla bir şey ifade etmiyorsa gelin siz bizi dinleyip aşağıda isimlerini sıraladığımız lezzetli yemeklerden sipariş edin ve öğle ya da akşam öğününüzü hem hafif, hem doyurucu hem de ekonomik bir şekilde halletmiş olun.
Bu arada küçük bir dip not; İspanyollar akşam yemeğini akşam saat 9’dan sonra yiyorlar.
Afiyet olsun…
Tortilla: Soğan, patates ve yumurtadan yapılan bir çeşit omlet. Zaten bir diğer adı da İspanyol omletidir.
Patatas Bravas: Sarımsaklı,acı mayonez sos ile servis edilen, büyük küpler halinde kızartılmış patates.
Pan con tomate: Bir çeşit kanepe. Üzerine hafifçe sürülen sarımsak sonrası, domates püresi ve zeytinyağı ile servis edilen kızarmış ekmek dilimleri.
Dilerseniz pan con tomate üzerine ekleyeceğiniz bir dilim Manchego peyniri ve bir dilim Jamon ile ekmek diliminizi daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.
Jamon: İnce ince servis edilen kurutulmuş domuz butu.
Pimientos: Kaya tuzu ile servis edilen yağda kızarmış küçük acı-tatlı Padron biberleri.
Ayrıca okuyun:
Geri bildirim: Madrid; seksi İspanyol |